Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Slaný závin s pestem z medvědího česneku, se špenátem a fetou

Slaný závin s pestem z medvědího česneku, se špenátem a fetou

1.3.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte ověřený a velmi jednoduchý recept. Dobrou chuť!

ingredience:

  • listový špenát
  • pesto z medvědího česneku
  • 100g sýru Feta
  • 1 balíček listového těsta
  • slunečnicová semínka
  • 1 rozšlehané vejce
  • sůl

Postup:

Máte-li čerstvý baby špenát, krátce ho poduste a osolte. Použijete-li mražený, nechte ho rozmrazit, vymačkejte z něho přebytečnou vodu a osolte ho. Listové těsto si rozválejte a potřete tenkou vrstvou pesta z medvědího česneku, na ní dejte špenát a nakonec na kostičky nakrájený sýr Feta. Zaviňte jako štrůdl. Závin přendejte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, na několika místech propíchejte vidličkou a posypejte slunečnicovými semínky. Pečte cca 20 minut. Dobrou chuť!

TIP:

Vyzkoušejte lahodné pesto, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Toto ručně a šetrně vyráběné pesto neobsahuje žádné chemické konzervanty, aromata, barviva, lepek či GMO. Prostě jen lahodná chuť, síla přírodních pokladů a lidská práce vykonávána s láskou. Více informací na www.hradeckedelikatesy.cz.

 

Pesto už dávno nepatří jen na těstoviny…..

Ačkoliv pesta nejsou v ČR žádnou novinkou, občas stále převládá mylná domněnka, že je to pochoutka pouze do těstovin. Není tomu tak. Pesto se dá využít do mnoha jídel teplé i studené kuchyně.

Příklady využití pesta:

  • na bagetky, chléb, do toustů
    • do palačinek na slano, do slaných koláčů quiche, závinů z listového těsta (viz recept níže)
    • do pomazánek – ať už tvarohových, či jako dip do jogurtu
    • do salátů – jak zeleninových, tak i luštěninových
    • do rýže, kuskusu, pohanky, jáhel, bulguru
    • skvěle chutnají k masům všeho druhu, ke grilování, ale i ryba potřená pestem získá vynikající chuť
    • ke grilovaným sýrům – například hermelín
    • na žampiony portobello i jiné houbové pokrmy
    • do polévek

Stačí popustit uzdu fantazie a vyzkoušet, co zrovna vaše chuťové pohárky potěší...

 

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

  • Sekaná z kuřecího masa s jablky a vločkami

    Jemné kuřecí maso dochucené lahodnou chutí jablek, to je to pravá chuť. Vyzkoušejte. Potřebujeme : 600 g kuřecí maso 400 g...

  • Upečte si doma oblíbené piškoty (nejen) pro děti!

    Máte rádi piškoty? Je to oblíbená pochoutka spojená s dětstvím snad každého z nás. Pojďme si je tedy zkusit vyrobit doma sami. Dětské...

Náš tip