Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Valentýn originálně! Připravte vaší polovičce sladké překvapení

Valentýn originálně! Připravte vaší polovičce sladké překvapení

8.2.2018 - redakce Babinet.cz

Oslava svátku zamilovaných se rychle blíží a vy možná ještě pořád tápete nad tím, jak a čím potěšit partnera či partnerku. Tu největší radost vždy vykouzlí dárek, který sami s láskou vyrobíme, a protože je Valentýn tradičně spojován se sladkým překvapením, přinášíme vám tipy, jak si sami můžete sladké pochoutky jednoduše vyrobit. Pralinky, cupcakes či srdíčka připravíte díky správným kuchyňským pomocníkům raz dva. Inspirujte se valentýnskými nápady ze Světa cukrářů.

Rozdávejte radost na Valentýna už od samého rána! Nejen drahou polovičku, ale třeba i vaše děti potěší usměvavé lívance nebo omelety. Ty jednoduše přichystáte díky speciální pánvi se sedmi smějícími se obličeji. A i pokud nemáte s vařením žádné zkušenosti, nemusíte se tohoto úkolu obávat – pánev je vyrobená z kvalitního nepřilnavého povrchu a hotoví smajlíci tak jdou bez potíží vyklopit.

Kdo by nemiloval muffiny nebo cupcaky? Vyjádřete svou lásku právě touto sladkostí, zasaďte je do romantických košíčků a dozdobte je například srdíčky. No a pokud je elegantně vyskládáte na ozdobný stojánek a donesete do postele, budete zbožňovaným minimálně po celý den. Elegantní stojan dodá pravou slavnostní atmosféru.

Zbožňujete s partnerem čokoládu? A chcete, aby váš dárek byl osobnější? Zkuste čokoládové pralinky ve tvaru srdíček nekupovat, ale vyrobit si je sami doma. Odborníci ze Světa cukrářů radí, jak na to. „Vyberte si kvalitní silikonovou formu na čokoládu, díky které vám tvoření půjde snadno. Temperovanou tmavou nebo bílou čokoládou vylijte formu a nechte ji ztuhnout. Připravenou náplní pak pomocí trezírovacího sáčku pralinky naplňte a přelijte je vrstvou temperované čokolády. Přebytečnou čokoládu odstraňte a nechte ztuhnout. Nakonec hotové pralinky vyklopte, což jde díky hladkému silikonovému povrchu jednoduše,“ vysvětluje Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů. Pralinky můžete ozdobit kontrastní čokoládou nebo prachovými perleťovými barvami, skvěle budou vypadat i přestříkané bronzovým nebo jiným sprejem. Naskládejte je pak úhledně do krabičky a je hotovo.

A tip pro muže navíc: pokud chcete partnerku na Valentýna požádat o ruku, doma dělané pralinky jsou ideální sladkostí pro ukrytí prstýnku. Jen doporučujeme si konkrétní srdíčko dobře označit, aby nedošlo k nehodě a přítelkyně prsten nespolknula.

Jestli si chcete s dekorováním ještě více vyhrát, pořiďte si navíc delikátní čokoládky se zlatým potiskem, které jsou vhodné ke zdobení vašich sladkých výtvorů. A pokud vašemu drahému chcete naznačit, že bez něj nemůže být a padnete k sobě jako dva kousky skládačky, upečte mu srdce ve tvaru puzzle. To jednoduše vytvoříte pomocí speciálního vykrajovátka. Pak už jen dozdobit vašimi jmény a dárek ke svátku zamilovaných máte připravený.

Více informací i další inspiraci najdete na www.SvetCukraru.cz

--------------------------------------------------------------------------

O Světě cukrářů

Se Světem cukrářů se jakékoliv pečení jednoduše promění v umění, protože se správným vybavením je to zkrátka hračka. Vše potřebné pro všechny začátečníky i pokročilé je k dispozici v největším e-shopu na českém trhu Svět cukrářů, a to ať už se jedná o suroviny na výrobu, cukrářské či pekařské potřeby nebo doplňky ke stolování. Potěšit své blízké čerstvě upečenou kremrolí a doma připravenými makronkami nebylo nikdy snazší. Myslíme navíc i na ty, kteří shánějí suroviny bez lepku, AZO barviv nebo vyžadují suroviny bez geneticky modifikovaných surovin. To vše k výběru pohodlně na jednom místě.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip