Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Vepřová kýta po pikardsku

Vepřová kýta po pikardsku

6.2.2018 - AndreaP.

V překladu tento recept zní Filet de porc a la Picarde a my si ukážeme, jak jednoduše si jej připravit.

Potřebujeme :

  • 3/4 až 1 kg vepřové kýty
  • 750 g pórku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř

 

Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, potřeme solí a pepřem. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.

Pórek očistíme, omyjeme a necháme asi 5 minut "táhnout" ve vroucí vodě. Pak pórek a stroužky česneku osmahneme na vypečené šťávě.

Přidáme rajský protlak a 6 lžic vody, vložíme maso a dusíme 75 až 90 minut.

Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a obložíme pórkem.

Vypečenou šťávu podle potřeby přisolíme a polijeme s ní pórek.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Vaše názory

Další recepty

  • Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

    Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří...

  • Valentýnské menu - gurmánské

    Dnes má me pro vás připraveno třetí ucelené menu ke dni sv. Valentýna (kdy použít se pochopitelně dají i při jiných příležitostech). Po ...

  • Kokosovo - ovocný raw dort

    Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru? Přinášíme vám...

  • Valentýnské menu - sladké

    I dnes pok račujeme v přípravě dokonalého valentýnského menu. Po úvodním díle a včerejším nenáročném valentýnském menu dnes přichází na...

Náš tip