Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Vepřová kýta po pikardsku

Vepřová kýta po pikardsku

6.2.2018 - AndreaP.

V překladu tento recept zní Filet de porc a la Picarde a my si ukážeme, jak jednoduše si jej připravit.

Potřebujeme :

  • 3/4 až 1 kg vepřové kýty
  • 750 g pórku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř

 

Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, potřeme solí a pepřem. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.

Pórek očistíme, omyjeme a necháme asi 5 minut "táhnout" ve vroucí vodě. Pak pórek a stroužky česneku osmahneme na vypečené šťávě.

Přidáme rajský protlak a 6 lžic vody, vložíme maso a dusíme 75 až 90 minut.

Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a obložíme pórkem.

Vypečenou šťávu podle potřeby přisolíme a polijeme s ní pórek.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Vaše názory

Další recepty

  • Maková buchta s ovocem

    Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

  • Lehký těstovinový salát s tuňákem

    Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

  • Salát z čočky, paprik, divokých bylin a Gorgonzoly

    Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní...

  • Výborná domácí salámová pizza

    Upečte si s námi výbornou domácí salámovou pizzu, kterou jistě ocení každý muž. Na 4 menší pizzy budeme potřebovat: 250 g hladké...

Náš tip