Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Vepřová kýta po pikardsku

Vepřová kýta po pikardsku

6.2.2018 - AndreaP.

V překladu tento recept zní Filet de porc a la Picarde a my si ukážeme, jak jednoduše si jej připravit.

Potřebujeme :

  • 3/4 až 1 kg vepřové kýty
  • 750 g pórku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř

 

Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, potřeme solí a pepřem. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.

Pórek očistíme, omyjeme a necháme asi 5 minut "táhnout" ve vroucí vodě. Pak pórek a stroužky česneku osmahneme na vypečené šťávě.

Přidáme rajský protlak a 6 lžic vody, vložíme maso a dusíme 75 až 90 minut.

Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a obložíme pórkem.

Vypečenou šťávu podle potřeby přisolíme a polijeme s ní pórek.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip