Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Vepřová kýta po pikardsku

Vepřová kýta po pikardsku

6.2.2018 - AndreaP.

V překladu tento recept zní Filet de porc a la Picarde a my si ukážeme, jak jednoduše si jej připravit.

Potřebujeme :

  • 3/4 až 1 kg vepřové kýty
  • 750 g pórku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř

 

Vepřovou kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, potřeme solí a pepřem. Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.

Pórek očistíme, omyjeme a necháme asi 5 minut "táhnout" ve vroucí vodě. Pak pórek a stroužky česneku osmahneme na vypečené šťávě.

Přidáme rajský protlak a 6 lžic vody, vložíme maso a dusíme 75 až 90 minut.

Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme na předehřátou mísu a obložíme pórkem.

Vypečenou šťávu podle potřeby přisolíme a polijeme s ní pórek.

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz