Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pórkový závin s lupínky

Pórkový závin s lupínky

5.1.2018 - AndreaP.

Listové těsto je lehké, křehké, kynuté těsto obsahující několik vrstev tuku. Na přípravu tohoto těsta je zapotřebí dvou druhů těst, které na konci procesu spojíme dohromady. Základními surovinami jsou mouka, voda, máslo, sůl, vejce, ocet. Vzniklý polotovar lze plnit různými nádivkami.

Na 2 záviny potřebujeme:

  • 1 listové těsto (balení běžně prodávaná v obchodech)
  • 1 velký pórek i se zelenou částí (lze také doplnit jemně nakrájenými kolečky cibulky)
  • 6 až 8 plátků šunky nebo měkkého salámu
  • 6 až 8 plátků toustového sýra
  • 1 miska cereálních snídaňových lupínků
  • 1 celé vejce na potření (nebo bílek)
  • sezamové nebo slunečnicové semínko na posypání

 

Pórek i se zelenou částí nakrájíme na nudličky a na troše tuku podusíme do měkka. Osolíme dle chuti a necháme vychladnout.

Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly, rozválíme na délku plechu, kterém budeme péci. Na těsto nasypeme po délce lehce rozdrcené fitness lupínky, na ně položíme šunku, pórek, sýr, opět šunku a navrch drcené fitness lupínky. Vše zavineme a dáme na plech (ideální je péci na tzv. pečicím papíru). Pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým nebo slunečnicovým semínkem (lze střídavě).

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut až je povrch dozlatova. Podáváme teplé nebo studené (dle chuti).

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové knedlíky

    Je leden, a většina z nás je v období odlehčeného stravování. Na druhou stranu zahřešit si je lidské, a takové vepřo-zelo a bramborový knedlík,...

  • Cibule proti kašli

    Všude píší, že se na nás řítí chřipková epidemie. Když se rozhlídnu kolem sebe, věřím tomu. Jak se takovému neduhu bránily už naše babičky? Co...

  • Tvarohovo ananasový koláč

    Máte rádi kombinaci tvarohu a lahodného ovoce? Pak je pro vás tento moučník to pravé. Potřebujeme : 150 g měkkého tvarohu 6 lžic...

  • Masopustní koblihy

    Nadýchané plněné koblihy, kdo by jim odolal? Suroviny: 500 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru 70 g másla pokojové teploty ...

Náš tip