Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Tuňákové ragú

Tuňákové ragú

18.11.2017 - AndreaP.

Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb. Nejznámější pak je tuňák obecný.

Potřebujeme :

  • 600 g tuňáka
  • 1 cibule
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • 0,5 dl oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 čerstvé papriky
  • 1 dl kečupu
  • mletá sladká paprika
  • 0,5 dl červeného vína
  • několik stroužků česneku
  • 2 lžíce másla

Maso z tuňáka nakrájíme na kostičky. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na oleji.

Do základu vložíme osolené a opepřené maso, přidáme pokrájené papriky, přisypeme mletou papriku a zpěníme. Pak vše mírně zalijeme vlažnou vodou a 10 minut dusíme. K podušenému masu přidáme kečup, přilijeme červené víno, přimícháme utřený česnek, máslo, směs podusíme, odstavíme a necháme chvíli uležet. Ragú můžeme vmíchat do vařených špaget nebo jej podávat s rýží či pečivem.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz