Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Penne alla sorentina

Penne alla sorentina

16.11.2017 - redakce Babinet.cz

Čeká nás prodloužený víkend a to pro mnohé znamená….vaření. Co ale zase vařit?

Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!

Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni. Mozzarella se hodí takřka ke všemu – nabízí se vám tak množství příležitostí k experimentování!

Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.

Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste přichystat třeba vydatné penne po sorentinsku. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.

Buon appetito!

Penne alla sorentina

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 250 g mozzarelly Galbani
  • 250 g těstovin penne
  • 1 kg rajčat
  • 200 g tomatového pyré
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř

Na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté hovězí maso a drcené stroužky česneku. Osolte, opepřete a ochuťte tymiánem. Přimíchejte pokrájená rajčata a posléze též rajčatové pyré. Nechte podusit přibližně 15 minut. Mezitím dejte vařit penne. Scezené těstoviny poté v hrnci promíchejte s hotovou masovou směsí. Vše přesypte do zapékací misky, poklaďte plátky mozzarelly Galbani a vložte do předehřáté trouby asi na 15 minut.

Vaše názory

Další recepty

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

  • Grilované meruňky s vanilkovým přelivem

    Ještě stále nekončí grilovací sezóna, kdy obzláště horké počasí k tomuto přímo vybízí. Dnes ale nebudeme grilovat ani maso, ryby, klobásky či...

  • Neodolatelný čokoládový dort

    Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější "sladkost" na světě. A my si dneska uděláme z této dobroty dort. Potřebujeme : 200 g kvalitní...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

Náš tip