Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Crema al pomodoro

Crema al pomodoro

14.11.2017 - redakce Babinet.cz

Italové jsou pověstní svou vášnivostí i milostnými vzplanutími, přičemž jejich největší láskou zůstává láska k jídlu. Nechte se jimi inspirovat, zamilujte se do chutí italské kuchyně a poznejte skutečně sladký život – dolce vita.

Italové...

  1. jídlo chystají vždy s láskou.
  2. nikdy nejí sami – u stolu se rádi obklopují rodinou a přáteli.
  3. o jídlo se zásadně dělí se svými nejbližšími.
  4. nespěchají s přípravou pokrmů ani jejich konzumací.
  5. u jídla vášnivě konverzují – i s plnou pusou... pomocí gest.
  6. v kuchyni používají jen pravou italskou mozzarellu – mozzarellu Galbani.

Právě společnost Galbani jako první na světě uvedla na trh mozzarellu balenou ve slaném nálevu uchovávajícím její čerstvost. I proto představuje italskou jedničku již více než 130 let.

Blýskněte se i vy perlou italské kuchyně. Mozzarella Galbani činí z jednoduchého jednoduše geniální – například z obyčejných rajčat lahodnou polévku Crema al pomodoro.

Buon appetito, signora!

Crema al pomodoro

Ingredience (pro 4–6 osob)

375 g mozzarelly Galbani
150g balení Galbani Mozzarella Mini
300 g rajčat
200 g tomatového pyré
200 ml smetany na vaření
500 ml vody
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 červená kapie
1 cibule
1 stroužek česneku
snítka čerstvé bazalky
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
pepř
sůl

Na dvou polévkových lžících olivového oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli spolu s tenkými plátky česneku. Přidejte pokrájená rajčata s červenou kapií, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Nechte povařit zhruba 10 minut, poté vše zalijte vodou. Do takto vytvořené směsi vmíchejte rajčatové pyré.

Polévku vařte do změknutí všech přidaných surovin. Na závěr rozmixujte ručním mixérem a pro zjemnění přilijte smetanu. Ozdobte mozzarellou Galbani a lístky čerstvé bazalky.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip