Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Mozz receptů s mozzarellou: Saltimbocca per la bocca

Mozz receptů s mozzarellou: Saltimbocca per la bocca

11.11.2017 - redakce Babinet.cz

Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!

Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese, tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni.

Mozzarella se hodí takřka ke všemu. Vhodně doplňuje zvolené ingredience, přičemž jednotlivé chutě spojuje v jedinečný gurmánský zážitek. Můžete z ní snadno vytvořit drobný italský překrm, hravý salát, nápaditý hlavní chod, originální sendvič i jedinečný sladký dezert. Nabízí se Vám tak množství příležitostí k experimentování se studenou, ale též teplou kuchyní. Protože když taje mozzarella, je to téměř italský svátek...

Když mozzarella, tak Galbani

Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.

Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste z obyčejného vepřového přichystat třeba delikatesní pokrm Saltimbocca per la bocca. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.

Buon appetito!

Saltimbocca per la bocca

Ingredience (pro 2 osoby)

  • 250 g mozzarelly Galbani
  • 500 g vepřové panenky
  • 200 g hladké mouky
  • 6 plátků prosciutta cruda
  • olivový olej
  • svazeček šalvěje
  • sůl
  • pepř

Očištěný šál vepřové panenky rozkrojte podélně na dvě poloviny. Získané plátky masa poté lehce naklepejte, obalte v hladké mouce, osolte, opepřete a smažte na olivovém oleji. Přibližně po pěti minutách přesuňte maso z pánve zpět na prkénko pro další úpravu. Na první plátek vepřového poklaďte nakrájenou mozzarellu Galbani spolu se snítkou voňavé šalvěje a přikryjte druhým kouskem masa. Vzniklý „sendvič“ poté zabalte do prosciutta a vraťte na rozpálenou pánev. Tam jej ponechte do doby, než mozzarella uvnitř dostatečně roztaje a prosciutto na povrchu získá zlatavou barvu. Před podáváním rozpulte a servírujte s ciabattou či malým salátkem.

Vaše názory

Další recepty

  • Penne alla sorentina

    Čeká nás prodloužený víkend a to pro mnohé znamená….vaření. Co ale zase vařit? Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální....

  • Zauzená kachní prsa, kaštanové rizoto s kroupami, kaštanový krém

    Pokud si letos na podzim dáte kaštany, nejenom, že si skvěle pochutnáte, ale také si tím zlepšíte náladu. Obsahují vitamín B a další látky,...

  • Crema al pomodoro

    Italové jsou pověstní svou vášnivostí i milostnými vzplanutími, přičemž jejich největší láskou zůstává láska k jídlu. Nechte se jimi...

  • Pravá chuť Itálie: Bruschetta crocante

    Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln. Inspirace Itálií však stále žije svým sladkým...

Náš tip