Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Mozz receptů s mozzarellou: Saltimbocca per la bocca

Mozz receptů s mozzarellou: Saltimbocca per la bocca

11.11.2017 - redakce Babinet.cz

Mozzarella Galbani mění jednoduché v jednoduše geniální. Inspirujte se!

Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese, tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni.

Mozzarella se hodí takřka ke všemu. Vhodně doplňuje zvolené ingredience, přičemž jednotlivé chutě spojuje v jedinečný gurmánský zážitek. Můžete z ní snadno vytvořit drobný italský překrm, hravý salát, nápaditý hlavní chod, originální sendvič i jedinečný sladký dezert. Nabízí se Vám tak množství příležitostí k experimentování se studenou, ale též teplou kuchyní. Protože když taje mozzarella, je to téměř italský svátek...

Když mozzarella, tak Galbani

Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.

Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste z obyčejného vepřového přichystat třeba delikatesní pokrm Saltimbocca per la bocca. Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.

Buon appetito!

Saltimbocca per la bocca

Ingredience (pro 2 osoby)

  • 250 g mozzarelly Galbani
  • 500 g vepřové panenky
  • 200 g hladké mouky
  • 6 plátků prosciutta cruda
  • olivový olej
  • svazeček šalvěje
  • sůl
  • pepř

Očištěný šál vepřové panenky rozkrojte podélně na dvě poloviny. Získané plátky masa poté lehce naklepejte, obalte v hladké mouce, osolte, opepřete a smažte na olivovém oleji. Přibližně po pěti minutách přesuňte maso z pánve zpět na prkénko pro další úpravu. Na první plátek vepřového poklaďte nakrájenou mozzarellu Galbani spolu se snítkou voňavé šalvěje a přikryjte druhým kouskem masa. Vzniklý „sendvič“ poté zabalte do prosciutta a vraťte na rozpálenou pánev. Tam jej ponechte do doby, než mozzarella uvnitř dostatečně roztaje a prosciutto na povrchu získá zlatavou barvu. Před podáváním rozpulte a servírujte s ciabattou či malým salátkem.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip