Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Dýně s brambory

Dýně s brambory

24.10.2017 - redakce Babinet.cz

Sezóna dýni je opět tady. Připravte si letos, mimo tradiční dýňové polévky i další netradiční recepty. Možná vás využití dýně překvapí víc, než byste čekali!

Ingredience:

  • 2,5 l dýně nakrájené na kostky
  • 1 l brambor, oloupaných a nakrájených
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 sušené chilli
  • 1/2 lžíce fenyklu
  • 1/2 lžičky asafoetidy (pokud máte)
  • 1 lžička zázvoru
  • bobkový list
  • máslo ghí nebo olej
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli

Rozehřejte ghí nebo olej a lehce v něm osmažte koření. Přidejte dýni, zamíchejte a pod pokličkou duste na mírném ohni. Jakmile je dýně hotová, osolte a přidejte brambory, které jste předem uvařili, osmažili nebo upekli. Pokud máte, můžete přidat garam masalu a černý pepř.

TIP: Namažte to zažívání

Znáte ghí? Je to čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny, proto je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Kyselina máselná působí protizánětlivě ve střevech a pomáhá udržovat hladinu inzulinu. Díky zvýšenému obsahu vitamínů A, D, E a K, ghí ocení také lidé trpící záněty zažívacího traktu i alergií na lepek. Vydrží až rok bez lednice. Vyrobeno v Čechách.

Cena: 150 Kč/ 220 ml

www.ceskeghicko.cz

VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ DÝŇOVÉ RECEPTY:

Dýňové špagety

Dýňový tataráček - vydařená kopie!

Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Rychlá dýňová polévka

Dýňová polévka s masem

Dýňový slaný koláč

Pikantní dýňové balíčky

Dýňová buchta

Vanilkovo-dýňový cheesecake

 

 

 

 

 

 



 

Vaše názory

Další recepty

Náš tip