Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Medovo-karamelový koláč s tvarohem

Medovo-karamelový koláč s tvarohem

12.10.2017 - AndreaP.

Přinášíme vám recept na moučník, neb již zítra zde máme konec pracovního týdne (navíc pátek třináctého), tak hned dvojí důvod, proč si něco dobrého doma upéci.

Potřebujeme :

Na těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • špetku soli
  • 1 vejce
  • 100 g margarínu
  • 70 g cukru
  • máslo na vymazání
  • strouhanku na vysypání plechu

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 150 g medu
  • 2 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 dl smetany na vaření
  • 1 balení karamelového pudingového prášku
  • lžíci hnědého krystalového cukru na posypání

Těsto: Změklý margarín utřeme s cukrem, přimícháme vejce a mouku se špetkou soli a těsto důkladně prohněteme. Formu na koláč vymažeme margarínem. S pomocí válečku si z těsta připravíme kruhový plát rovnoměrné tloušťky cca o 5 cm větší než forma. Plát těsta rozprostřeme do formy a okraje zatlačíme tak, aby vznikl okraj. Na těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě tvarohovou náplň.

Náplň: Smícháme v míse tvaroh, med, smetanu na vaření, vejce, karamelový pudinkový prášek a vanilkový cukr. Náplň přidáme do formy na připravený korpus koláče. Povrch jemně posypeme krystalky hnědého cukru. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 60 minut. Koláč necháme po upečení vychladnout. Při servírování můžeme zjemnit chuť koláče přidáním šlehačky (není nutné).

 

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip