Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kapr s medovým přelivem

Kapr s medovým přelivem

12.10.2017 - AndreaP.

O tom, že ryby patří na stůl nejen o Vánocích, již každý ví. A protože receptů není nikdy dost, přinášíme jeden velmi jednoduchý na najčastější rybu u nás, kapra.

Potřebujeme :

  • 600 g kapra
  • sůl
  • hladkou mouku
  • drcený kmín
  • 100 g sádla
  • menší cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 130 ml červeného vína
  • 40 g medu
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • 200 g chleba

 

Porce kapra důkladně osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírníme žár a přidáme ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou anglickou slaninu. Dopečené porce kapra z pánve vyjmeme a necháme je v teple.

Do výpeku dáme rozpustit med, pak zalijeme vínem, přidáme část posekaných bylinek a zprudka povaříme.

Dopředu si připravíme topinky z krajíčků chleba. Opečený chléb nakrájíme na silnější pruhy a položíme na talíř. Na topinky pak klademe porce kapra a vše přelijeme šťávou s cibulí a slaninou. Navrch posekáme trochu zelených bylinek a podáváme.

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip