Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kapr s medovým přelivem

Kapr s medovým přelivem

12.10.2017 - AndreaP.

O tom, že ryby patří na stůl nejen o Vánocích, již každý ví. A protože receptů není nikdy dost, přinášíme jeden velmi jednoduchý na najčastější rybu u nás, kapra.

Potřebujeme :

  • 600 g kapra
  • sůl
  • hladkou mouku
  • drcený kmín
  • 100 g sádla
  • menší cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 130 ml červeného vína
  • 40 g medu
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • 200 g chleba

 

Porce kapra důkladně osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Jakmile jsou ryby na pánvi otočené, zmírníme žár a přidáme ke kaprovi hrubě nakrájenou cibuli a na tenké hranolky nakrájenou anglickou slaninu. Dopečené porce kapra z pánve vyjmeme a necháme je v teple.

Do výpeku dáme rozpustit med, pak zalijeme vínem, přidáme část posekaných bylinek a zprudka povaříme.

Dopředu si připravíme topinky z krajíčků chleba. Opečený chléb nakrájíme na silnější pruhy a položíme na talíř. Na topinky pak klademe porce kapra a vše přelijeme šťávou s cibulí a slaninou. Navrch posekáme trochu zelených bylinek a podáváme.

Vaše názory

Další recepty

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

Náš tip