Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Sekaná z bůčku

Sekaná z bůčku

5.10.2017 - AndreaP.

Sekaná z mletého bůčku je krásně šťavnatá a zcela jistě vám bude chutnat. Jako příloha pak je vhodná bramborové kaše, případně klasické vařené brambory. Pochopitelně dostatek zeleniny nesmí chybět.

Potřebujeme :

  • 4 hrnky umletého bůčku
  • 1 velká cibule
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku Solamylu
  • sůl
  • pepř
  • 6 vajec vařených natvrdo

 

Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, Solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v chladničce do druhého dne uležet.

Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal rozprostřeme obdelník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená na tvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme.

Sekanou pečeme v alobalu asi 1 1/2 hodiny. Před dopečením alobal rozevřeme, aby sekaná zrůžověla.

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip