Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Ďábelské sýrové pirožky

Ďábelské sýrové pirožky

5.10.2017 - AndreaP.

Slané pohoštění alespoň u nás mizí ze stolu jako úplně první. Pojďme si tedy ukázat další recept na jedno takové, a sice na úžasné pirožky.

Potřebujeme :

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 50 g rostlinného oleje
  • špetka prášku do pečiva
  • 9 lžic vody

Náplň a zdobení:

  • 250 g vepřového plecka
  • 1 menší cibule
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce nastrouhané nivy
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 60 g tuku
  • sůl

 

Do hladké mouky přidáme špetku soli, rostlinný tuk, vodu a na špičku nože prášku do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce odpočinout.

Mezitím na masovém strojku umeleme vepřovou plec. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme umleté maso a opečeme. Osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a dusíme do vysmahnutí. K masu přidáme nastrouhanou nivu a celé zahustíme jednou lžící strouhanky.

Odpočinuté těsto vyjmeme z ledničky. Hrstí hladké mouky posypeme vál, na kterém pak těsto vyválíme na plát 2 mm tenký. Pomocí většího hrnečku vykrajujeme kolečka. Do jejich středu klademe kopečky masové směsi, těsto přehneme a okraje prsty pevně přitlačíme, aby se nerozevíraly. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Asi 10 minut před dopečením posypeme pirožky nastrouhaným sýrem.

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip