Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jagerské řízky

Jagerské řízky

5.10.2017 - AndreaP.

Když řekneme slovo řízek, každý si asi představí klasický smažený v trojobalu s vařenými brambory. Ale my vám dnes ukážeme, že to jde i jinak, netradičně, a o to zajímavěji.

Potřebujeme :

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 střední cibule
  • 4 nožičky párku
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cukr
  • 1 kg brambor
  • 1 kg červeného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 0,1 l červeného vína
  • petrželová nať

 

Z kýty nakrájíme 8 řízků, nařízneme okraje a naklepeme je. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na 2 lžících sádla opečeme prudce z obou stran. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme rajský protlak, zalijeme polovinou vína a vodou. Do omáčky vrátíme řízky a dusíme je do měkka.

V jiném kastrolu osmažíme na 1 lžíci sádla jemně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín, nakrájené zelí, ocet, cukr a sůl, zalijeme zbytkem vína a rovněž dusíme do měkka.

Brambory uvaříme zvlášť. Párky opečeme na lžíci sádla.

Do středu talíře dáme dušené zelí, po stranách po dušeném řízku, mezi řízky brambory, na zelí opečený párek. Zdobíme petrželkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Jednoduché a rychlé plněné papriky

    Několik paprikových lusků Mleté maso Rýže může být předvařená Vejce Cibule pokrájená na drobné kousky Česnek, sůl,...

  • Caesar salát s kuřecím masem

    4 ks kuřecích prsou (po 120 g) sůl 6 lžic slunečnicového oleje 2 hlávky římského salátu (nebo ledového salátu) 6 lžic...

  • Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

    Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří...

  • Valentýnské menu - gurmánské

    Dnes má me pro vás připraveno třetí ucelené menu ke dni sv. Valentýna (kdy použít se pochopitelně dají i při jiných příležitostech). Po ...

Náš tip