Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jagerské řízky

Jagerské řízky

5.10.2017 - AndreaP.

Když řekneme slovo řízek, každý si asi představí klasický smažený v trojobalu s vařenými brambory. Ale my vám dnes ukážeme, že to jde i jinak, netradičně, a o to zajímavěji.

Potřebujeme :

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 střední cibule
  • 4 nožičky párku
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cukr
  • 1 kg brambor
  • 1 kg červeného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 0,1 l červeného vína
  • petrželová nať

 

Z kýty nakrájíme 8 řízků, nařízneme okraje a naklepeme je. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na 2 lžících sádla opečeme prudce z obou stran. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme rajský protlak, zalijeme polovinou vína a vodou. Do omáčky vrátíme řízky a dusíme je do měkka.

V jiném kastrolu osmažíme na 1 lžíci sádla jemně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín, nakrájené zelí, ocet, cukr a sůl, zalijeme zbytkem vína a rovněž dusíme do měkka.

Brambory uvaříme zvlášť. Párky opečeme na lžíci sádla.

Do středu talíře dáme dušené zelí, po stranách po dušeném řízku, mezi řízky brambory, na zelí opečený párek. Zdobíme petrželkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip