Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jagerské řízky

Jagerské řízky

5.10.2017 - AndreaP.

Když řekneme slovo řízek, každý si asi představí klasický smažený v trojobalu s vařenými brambory. Ale my vám dnes ukážeme, že to jde i jinak, netradičně, a o to zajímavěji.

Potřebujeme :

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 střední cibule
  • 4 nožičky párku
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cukr
  • 1 kg brambor
  • 1 kg červeného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 0,1 l červeného vína
  • petrželová nať

 

Z kýty nakrájíme 8 řízků, nařízneme okraje a naklepeme je. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na 2 lžících sádla opečeme prudce z obou stran. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme rajský protlak, zalijeme polovinou vína a vodou. Do omáčky vrátíme řízky a dusíme je do měkka.

V jiném kastrolu osmažíme na 1 lžíci sádla jemně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín, nakrájené zelí, ocet, cukr a sůl, zalijeme zbytkem vína a rovněž dusíme do měkka.

Brambory uvaříme zvlášť. Párky opečeme na lžíci sádla.

Do středu talíře dáme dušené zelí, po stranách po dušeném řízku, mezi řízky brambory, na zelí opečený párek. Zdobíme petrželkou.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip