Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jahodový cheesecake po našem

Jahodový cheesecake po našem

17.9.2017 - redakce Babinet.cz

Z výroby nepečeného dortu ze sušenek vůbec nemusíte mít strach. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu. Dobrou chuť.

  • 140 g oblíbených sušenek (BeBe, čajové sušenky, mandlové sušenky,..)
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 350 g sýra Fénix
  • Lučina nebo tvarohu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 5 lžíc moučkového cukru
  • 250 g omytých jahod rozkrojených napůl + asi 5 větších jahod na ozdobu

Sušenky rozdrťte - dejte je do mikrotenového sáčku a paličkou na maso řádně poklepejte a nebo je několika krátkými po sobě opakovanými pulsy rozdrťte sekacím nástavcem mixéru - a smíchejte s máslem. Rukou propracujte. Dno dortové formy o průměru 22 až 24 cm s odnímatelným okrajem vyložte pečícím papírem a celou formu pak důkladně vymažte máslem. Směs ze sušenek naneste na dno dortové formy. Na sušenkovou směs klaďte jahodové půlky. Smíchejte sýr nebo tvaroh s citronovou šťávou, citronovou kůrou (můžete vynechat) a moučkovým cukrem a naneste směs na jahody. Povrch uhlaďte pomocí špachtle. Několik rozčtvrcených jahod rozhoďte po povrchu dortíku a dejte cheesecake ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Cheesecake podávejte dobře vychlazený, ozdobený práškovým kakaem nebo se šlehačkou.

 

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

Náš tip