Babinet.cz  /  Magazín  /  Zahraničí  /  Smartparáda 2017

Smartparáda 2017

11.9.2017 - redakce Babinet.cz

Sobota 9. září byl asi jeden z posledních pěkných letních dní. A právě tento den jsme měli možnost zúčastnit se akce, která byla svátkem pro všechny majitele nejmenšího auta, prodávaného na českém trhu, modelu Smart z portfolia Mercedesu.

Setkání více než 118 majitelů vozů Smart letos proběhlo v příjemném prostředí podhradí Českého Šternberka.

Samotná spanilá jízda ze sídla Mercedesu na pražském Chodově do Českého Šternberka, která trvala, i díky soutěži zručnosti po cestě, přes dvě hodiny, se stala happeningem, do kterého se zapojily jak osádky aut, tak i kolemjdoucí, nebo obyvatelé míst, kudy jsme projížděli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarty nejsou díky ceně, byť si o to svou velikostí říkají, lidovými vozítky, která bývají cílem vylepšování a kreativity. Přesto z nich, díky osobnímu vztahu, dokážou ruce jejich majitelů vytvořit zajímavý originál, na který jsou náležitě pyšní a který je centrem pozornosti jak na srazech, tak i při běžném provozu.

Svou zručnost mohli na místě srazu prokázat účastníci při soutěžích, testujících fyzičku i znalosti. Přestože jsme v žádné ze soutěží nezvítězili, trefit ve střelbě foukačkami na cíl jednou šipku druhou, a dosáhnout výkonu hodného Robina Hooda nebo Viléma Tela, se asi nikomu jinému, než nám, nepovedlo.

Na závěr se sluší pochválit velmi chutný raut, zajišťovaný místním hotelem, organizátora akce za zvládnutí celé akce a v neposlední řadě i auto, které jsme na akci dostali od pořadatele k dispozici – Smart Forfour, mrňousek s motorem o obsahu necelý litr, ale vládnoucí výborným podvozkem, pohodlným řízením a dostatečným prostorem pro 4 osoby. Jediné, na co bylo potřeba si zvyknout, byly brzdy. Ty mají zpožděný, ale o to razantnější nástup a zpočátku, než jsem se naučil správně dávkovat sílu na pedál, jsme parkrát viseli v bezpečnostních pásech. Škoda jen, že jsme neměli moc příležitosti vyzkoušet si vlastnosti auta ve městě, pro které je určeno. Třeba k tomu budeme mít víc času v budoucnosti…

Zdroj fotografie: redakce Babinet.cz, Facebook, Instagram

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz