Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Sekaná s houbovou omáčkou

Sekaná s houbovou omáčkou

4.9.2017 - AndreaP.

Dnes si spolu připravíme netradiční sekanou s houbovou omáčkou.

Potřebujeme :

  • 1 kg libového hovězího mletého masa
  • 250 g prejtu
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci Olivado Extra Virgin Avocado Oil
  • 3 lžíce rajského protlaku/omáčky
  • 2 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Žampionová omáčka:

  • 2 lžíce Olivado Extra Virgin Avocado Oil
  • 200 g čerstvých bílých žampionů nakrájených na tenké plátky
  • nakrájenou červenou cibuli
  • 2 lžíce rajského protlaku/omáčky
  • hrnek kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě namletý pepř

 

Předehřejte troubu na 180°C.

Mleté maso a prejt dejte do mísy. Nakrájenou cibuli lehce osmažte na avokádovém oleji v malé pánvičce dozlatova. Smíchejte cibuli, rajský protlak, petrželku, sůl a pepř s prejtem a mletým masem. Pořádně hnětejte, dokud nebudou všechny ingredience promíchané.

Ze vzniklé hmoty utvořte šišku, nebo dejte hmotu do pekáče. Pečte minimálně 1 hodinu (zda je sekaná již hotová, zjistíme za použití párátka).

Příprava žampionové omáčky:
Na malé pánvi rozehřejte avokádový olej. Přidejte žampiony a cibuli a smažte je do té doby, než změknou a získají nazlátlou barvu. Pak přidejte rajský protlak, zamíchejte a přilijte vývar. Zvolna vařte 5-10 minut. Dochuťte dle potřeby. Podávejte s bramborovou kaší.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz