Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pečená rajčata s pažitkovou nádivkou

Pečená rajčata s pažitkovou nádivkou

9.8.2017 - redakce Babinet.cz

Zahrádky jsou plné uzrálých rajčat. Už nevíte, co dobrého byste z nich přpravili? Zkuste tento recept. Přejeme dobrou chuť.

4 kusy, 30 minut

  • 4 velká rajčata
  • 1 balení tofu natural
  • 1 snítka čerstvé pažitky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

1. Tofu rozmačkejte vidličkou, smíchejte s nasekanou pažitkou, dochuťte kořením a zakápněte olejem se sójovou omáčkou.

2. Z rajčat vykrojte tvrdší části u stopky a vnitřek vydlabejte lžící. Naplňte připravenou nádivkou a dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečte přibližně 15 minut.

Recept vznikl ve spolupráci s bloggerkou Lindou z www.acotedajis.cz

 

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip