Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Marináda z červeného vína

Marináda z červeného vína

3.8.2017 - AndreaP.

Červené víno způsobí, že maso dostane krásnou barvu a bude šťavnaté.

 

Potřebujeme :

  • 1 1/2 dl červeného vína
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce nasekaného tymiánu
  • mletý pepř

 

Smíchejte všechny ingredience a vše s masem vložte do plastického sáčku. Sáček uzavřete a maso "namasírujte". Ponechejte v lednici marinovat dle potřeby. Maso si natáhne barvu vína a čím déle bude v marinádě, tím bude tmavší a křehčí.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip