Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Pečená skořicová jablka

Pečená skořicová jablka

3.8.2017 - AndreaP.

Rychlý dezert, který potěší při jakémkoliv počasí, a to i v těchto tropických vedrech.

Potřebujeme :

  • 100 g másla
  • 1 jablko
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky třtinového cukru

Na omáčku:

  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 100 g másla
  • 100 g tučné smetany ke šlehání

 

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

Jablku odstraňte jádřinec a rozpulte jej. V malé zapékací míse rozehřejte na sporáku 100 g másla, položte na něj půlky jablka řeznou stranou dolů a smažte 2 minuty. Jablka otočte, posypte skořicí a cukrem a přemístěte do trouby. Pečte 10-12 minut, dokud nezměknou. Na omáčku dejte do malého hrnce cukr, skořici a máslo a nechejte 3-4 minuty zkaramelizovat. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout. Pečená jablka podávejte na předehřátém talíři politá skořicovou omáčkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

  • Grilované meruňky s vanilkovým přelivem

    Ještě stále nekončí grilovací sezóna, kdy obzláště horké počasí k tomuto přímo vybízí. Dnes ale nebudeme grilovat ani maso, ryby, klobásky či...

  • Neodolatelný čokoládový dort

    Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější "sladkost" na světě. A my si dneska uděláme z této dobroty dort. Potřebujeme : 200 g kvalitní...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

Náš tip