Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Chorvatská pórková polévka

Chorvatská pórková polévka

27.7.2017 - AndreaP.

Polévka je vždy taková sázka na jistotu, když se nám nechce moc vyvařovat, ale je třeba tělu dodat něco teplého. Tady je jeden recept na polévku z vynikajícího a velmi zdravého pórku.

 

Potřebujeme :

  • 500 g pórku
  • sůl
  • 2 lžíce krupice
  • 30 g másla nebo margarinu
  • 1/2 sklenky sladké smetany
  • žloutek
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (nejlépe parmezán)
  • osmažený chléb
  • špetka mleté pálivé papriky

 

Omytý pórek nařežeme na kolečka. Krupici opečeme na másle, přidáme pór, osmahneme a zalijeme 1,5 dl vody.

Osolíme a vaříme na mírném ohni, až pórek změkne a krupice se uvaří.

Žloutek rozmícháme ve smetaně a promícháme v polévce. Udržujeme ji teplou, ale nesmí se vařit. Ochutíme špetkou pálivé papriky, posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kostičkami opečeného chleba.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip