Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Chorvatská pórková polévka

Chorvatská pórková polévka

27.7.2017 - AndreaP.

Polévka je vždy taková sázka na jistotu, když se nám nechce moc vyvařovat, ale je třeba tělu dodat něco teplého. Tady je jeden recept na polévku z vynikajícího a velmi zdravého pórku.

 

Potřebujeme :

  • 500 g pórku
  • sůl
  • 2 lžíce krupice
  • 30 g másla nebo margarinu
  • 1/2 sklenky sladké smetany
  • žloutek
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (nejlépe parmezán)
  • osmažený chléb
  • špetka mleté pálivé papriky

 

Omytý pórek nařežeme na kolečka. Krupici opečeme na másle, přidáme pór, osmahneme a zalijeme 1,5 dl vody.

Osolíme a vaříme na mírném ohni, až pórek změkne a krupice se uvaří.

Žloutek rozmícháme ve smetaně a promícháme v polévce. Udržujeme ji teplou, ale nesmí se vařit. Ochutíme špetkou pálivé papriky, posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kostičkami opečeného chleba.

Vaše názory

Další recepty

  • Lehký bramborový salát

    Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré...

  • Sádlové kuličky

    Dnešní recept na cukroví, tzv. sádláče, je přesně ten řadící se do dob našich předků. Potřebujeme : 200 g hladké mouky 150 g...

  • Šuhajdy

    Jedno z nejoblíbenějších nepečných cukroví, které se vyskytuje v nejedné rodině na vánočním stole a mizí nejdříve. Šuhajdy, aneb lahodná...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

Náš tip