Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Kandované ovoce

Kandované ovoce

20.6.2017 - redakce Babinet.cz

Doba dozrávání ovoce je tady a my vám přinášíme návod, jak si udělat domácí kandované ovoce.

ovoce vhodné ke kandování:

  • třešně
  • višně
  • ananas
  • meruňky
  • citronová pomerančová nebo grapefruitová kůra
  • cukr
  • med
  • voda

Budete potřebovat cukr, med, pánev s tlustým dnem, čerstvé ovoce a zavařovací teploměr. Ovoce nakrájejte na malé kousky, z kůry pomeranče, citronu nebo grapefruitu nožem odstraňte bílý povlak a nakrájejte ji také na malé kousky. V pánvi smíchejte 1 šálek cukru, 1 šálek medu a 1 a 1/2 šálku vody. Vařte na středním plameni za častého míchání, dokud směs nedosáhne 110 stupňů Celsia (235 stupňů F). Pak do směsi vhoďte hrst ovoce. Vařte na mírném plameni 20 až 30 minut až je ovoce či kůra průhledné. Ovoce vyjměte, nechte okapat a uvedeným způsobem uvařte i ostatní ovoce. Uvařené ovoce nechte oschnout a skladujte v uzavřene nádobě. Pokud máte možnost, můžete vyrobit kandované ovoce v sušičce tak, že kousky položíte na pláty do sušičky a sušíte na 50 stupňů Ceslia (120 stupňů F) po dobu 12-18 hodin, až se ovoce nebude lepit.

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip