Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Kandované ovoce

Kandované ovoce

17.7.2018 - redakce Babinet.cz

Doba dozrávání ovoce je tady a my vám přinášíme návod, jak si udělat domácí kandované ovoce.

ovoce vhodné ke kandování:

  • třešně
  • višně
  • ananas
  • meruňky
  • citronová pomerančová nebo grapefruitová kůra
  • cukr
  • med
  • voda

Budete potřebovat cukr, med, pánev s tlustým dnem, čerstvé ovoce a zavařovací teploměr. Ovoce nakrájejte na malé kousky, z kůry pomeranče, citronu nebo grapefruitu nožem odstraňte bílý povlak a nakrájejte ji také na malé kousky. V pánvi smíchejte 1 šálek cukru, 1 šálek medu a 1 a 1/2 šálku vody. Vařte na středním plameni za častého míchání, dokud směs nedosáhne 110 stupňů Celsia (235 stupňů F). Pak do směsi vhoďte hrst ovoce. Vařte na mírném plameni 20 až 30 minut až je ovoce či kůra průhledné. Ovoce vyjměte, nechte okapat a uvedeným způsobem uvařte i ostatní ovoce. Uvařené ovoce nechte oschnout a skladujte v uzavřene nádobě. Pokud máte možnost, můžete vyrobit kandované ovoce v sušičce tak, že kousky položíte na pláty do sušičky a sušíte na 50 stupňů Ceslia (120 stupňů F) po dobu 12-18 hodin, až se ovoce nebude lepit.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip