Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Křupavé Asiago s plněnou cuketou

Křupavé Asiago s plněnou cuketou

15.6.2017 - redakce Babinet.cz

Neznáte sýr Asiago? Chcete se dozvědět, jak kvalitní italské sýry poznáte v obchodě? Vše se dozvíte v našem rozhovoru na konci článku.

Smažené asiago

  • 240g sýra Asiago DOP

Nakrájejte na kostičky a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a usmažte.

Cukety

4 cuketové květy / malé cuketky

8g hladké mouky

40g sušených rajčat

20g  černých oliv

40g  ricotty (nechte ideálně přes noc vyschnout)

40g nastrouhaného Asiaga DOP + 4 plátky na uzavření

4g strouhánky

2 lístky bazalky

Sůl a pepř

Nakrájejte sušená rajčata, olivy a bazalku nadrobno, osolte a opepřete. Přidejte ricottu, strouhané asiago a strouhanku. Vydlabejte cuketky a naplňte je připravenou směsí. „Zavřete“ plátky asiaga a pečte v troubě cca 5 min na 180°C.

Italské sýry, které zpestří vaši kuchyni

Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou krávy, které dodávají to nejkvalitnější mléko. Právě to je základem těch nejkvalitnějších sýrů. Tajemství jejich zpracování se téměř nezměněné předává z generace na generaci.

Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola jsou tři z nejoblíbenějších italských sýrů. Aby zákazník věděl, že kupuje opravdu originální sýr s tou pravou nezaměnitelnou chutí, měl by na nich hledat evropskou značku DOP (Chráněné označení původu).

AUDIO rozhovor s Terezou Vachovou o italských sýrech

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz