Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Křupavé Asiago s plněnou cuketou

Křupavé Asiago s plněnou cuketou

15.6.2017 - redakce Babinet.cz

Neznáte sýr Asiago? Chcete se dozvědět, jak kvalitní italské sýry poznáte v obchodě? Vše se dozvíte v našem rozhovoru na konci článku.

Smažené asiago

  • 240g sýra Asiago DOP

Nakrájejte na kostičky a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a usmažte.

Cukety

4 cuketové květy / malé cuketky

8g hladké mouky

40g sušených rajčat

20g  černých oliv

40g  ricotty (nechte ideálně přes noc vyschnout)

40g nastrouhaného Asiaga DOP + 4 plátky na uzavření

4g strouhánky

2 lístky bazalky

Sůl a pepř

Nakrájejte sušená rajčata, olivy a bazalku nadrobno, osolte a opepřete. Přidejte ricottu, strouhané asiago a strouhanku. Vydlabejte cuketky a naplňte je připravenou směsí. „Zavřete“ plátky asiaga a pečte v troubě cca 5 min na 180°C.

Italské sýry, které zpestří vaši kuchyni

Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní Itálie, od náhorní plošiny Asiago až po kraje Piemont, Lombardie a Emilia Romagna, se rozprostírají louky, na kterých se pasou krávy, které dodávají to nejkvalitnější mléko. Právě to je základem těch nejkvalitnějších sýrů. Tajemství jejich zpracování se téměř nezměněné předává z generace na generaci.

Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola jsou tři z nejoblíbenějších italských sýrů. Aby zákazník věděl, že kupuje opravdu originální sýr s tou pravou nezaměnitelnou chutí, měl by na nich hledat evropskou značku DOP (Chráněné označení původu).

AUDIO rozhovor s Terezou Vachovou o italských sýrech

Vaše názory

Další recepty

  • Tortillas s kuřecím masem a guacamole

    Exotické avokádo je často bráno za zeleninu, ale jedná se o ovoce, které se až před pár lety začalo objevovat v téměř stálé nabídce. Skvělá...

  • Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Maková buchta s ovocem

    Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

  • Lehký těstovinový salát s tuňákem

    Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

Náš tip