Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Mleté maso s fazolemi

Mleté maso s fazolemi

26.5.2017 - AndreaP.

Mleté maso je základní surovina objevující se často v receptech na přípravu rychlých jídel. Můžeme z něj připravit velké množství pochoutek, ať už je to klasická sekaná, karbenátky, kuličky či zapečené maso doslova s čímkoliv, a nebo můžeme zkusit také níže uvedený recept.

Potřebujeme :

  • 100 g uzené slaniny
  • 3 středně velké cibule
  • 1 zelená paprika
  • 750 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 400 ml vývaru
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 plechovka bílých fazolek v tomatě
  • 8 středně velkých rajčat
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce chilli (kdo má rád ostré)
  • pepř a sůl
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo (případně olej)

 

Pokrájíme nadrobno slaninu, papriku a cibule a vše dohromady necháme v kastrole zesklovatět na rozehřátém sádle. Poté přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem a podusíme.

Přidáme scezené  a propláchnuté červené fazole a bílé fazolky i s nálevem. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu a fazolím. Vaříme do zhoustnutí.

Nakonec přidáme mletou papriku, chilli a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečivem.

Vaše názory

Další recepty

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

  • Máte rádi nachos? Neutrácejte a upečte si je doma!

    Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech...

  • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

    "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

  • Okurková sezóna

    Letní dny a teplé noci, to jsou nejlepší podmínky pro růst okurek. Taky se Vám urodilo množství krásných zelených okurčiček? Vyvstává tedy tak...

Náš tip