Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Caesar hot dog

Caesar hot dog

22.5.2017 - redakce Babinet.cz

Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu originální recept.

Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném. Ve Spaku ctíme tradice, ale zároveň sledujeme, co je zrovna trendy. Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhdoně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.

Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky Spak, které samozřejmě neobsahují konzervační látky ani barviva. A pokud vás už také smetla bio vlna, jistě oceníte naši bio řadu jogurtových dressingů. Splňujeme přísná kritéria a suroviny v našich bio produktech pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Caesar hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
  • 4 francouzské bagetky
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1/2 římského salátu
  • lžíci majonézy 75% natur Spak
  • 80 ml Caesar dressingu Spak
  • 10 dkg parmezánu
  • 6 filetů z ančoviček
  • šťávu z půlky citrónu

Postup:

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Neodolatelný čokoládový dort

    Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější "sladkost" na světě. A my si dneska uděláme z této dobroty dort. Potřebujeme : 200 g kvalitní...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

  • Máte rádi nachos? Neutrácejte a upečte si je doma!

    Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech...

  • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

    "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

Náš tip