Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Chalupářský boršč

Chalupářský boršč

19.5.2017 - AndreaP.

Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ukrajinské a ruské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku a Bulharsku.

My si dnes ukážeme jeho lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi.

Potřebujeme :

  • 200 g paprikové klobásy
  • 100 g uzené slaniny
  • 200 g brambor
  • 100 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 100 g červené řepy
  • 100 g kysaného zelí
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 150 g bílého jogurtu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl

 

Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka. Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu. Podáváme s tmavým pečivem.

Vaše názory

Další recepty

  • HIT - zdravá ovesná kaše bez vaření

    Její výhodou je to, že se nemusí vařit. Prostě si jen večer vše nasypete do skleničky (třeba malé zavařovací), a ráno máte snídani či svačinku...

  • Consomé

    Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do...

  • Staročeský buřt guláš

    Nehcce se vám k večeři vymýšlet nic náročného? Uvařte o blíbené jídlo z brambor a uzeniny, které pohodlně připravíte v jednom hrnci. ...

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

Náš tip