Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pivní roštěnky

Pivní roštěnky

19.5.2017 - AndreaP.

Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a výsledek zaručen.

Potřebujeme :

  • roštěnky (dle počtu osob)
  • česnek
  • pivo
  • pepř a sůl
  • vejce
  • cibule nakrájená na kolečka
  • hořčice
  • hladká mouka na zahuštění
  • vývar

 

Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet.

Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku).

Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice.

Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, vznikne nám takto lahodná šťáva.

Příloha - hranolky, opečené brambory, bramborová kaše.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip