Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pivní roštěnky

Pivní roštěnky

19.5.2017 - AndreaP.

Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a výsledek zaručen.

Potřebujeme :

  • roštěnky (dle počtu osob)
  • česnek
  • pivo
  • pepř a sůl
  • vejce
  • cibule nakrájená na kolečka
  • hořčice
  • hladká mouka na zahuštění
  • vývar

 

Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet.

Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku).

Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice.

Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, vznikne nám takto lahodná šťáva.

Příloha - hranolky, opečené brambory, bramborová kaše.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip