Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Surinamské kuře

Surinamské kuře

11.5.2017 - AndreaP.

Spojení kuřete pečeného na zelí jsme už v receptech měli. Dnes to zkusíme ale zase trošku jinak a hlavně s jinou přílohou.

Potřebujeme :

  • 1 celé vykuchané a očištěné kuře
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 1 feferonka
  • 1 červená kapie
  • čtvrt lžičky mletého zázvoru
  • 100 g slaniny
  • olej
  • sůl

 

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,  na ni poté dáme kyselé zelí i s lákem.

Kuře naporcujeme, osolíme a dáme zprudka po všech stranách osmahnout na nakrájené a rozškvařené slanině.

Přidáme je k zelí, ochutíme nakrájenou feferonkou a zázvorem a společně pod poklicí dusíme do poloměkka.

Nakonec doplníme na kostičky nakrájenou očištěnou kapii a dodusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podlijeme vodou a zamícháme.

Podáváme s rýží uvařenou s několika kousky hřebíčku.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip