Babinet.cz  /  Recepty  /  Dietní kuchyně  /  Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

10.5.2017 - redakce Babinet.cz

Pakliže patříte mezi ty, kteří řeší bezlepkovou stravu, tak právě vám přinášíme recept od naší čtenářky Martiny Černé z Roudnice nad Labem, která měla možnost, v rámci čtenářského testování, vyzkoušet v kuchyni některé produkty značky Nutrifree.

Potřebujeme:

  • lasagne Nutrifree
  • balení mraženého špenátu
  • 1 cibule ( střední velikosti )
  • 2 stroužky česneku
  • 1/3 másla
  • 3 lžíce mouky Nutrifree
  • 400 ml mléka ( já používám bez laktózy )
  • 3 hrsti nastrouhaného parmezánu
  • ricotta sýr
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup:

Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, poté přidáme rozmražený špenát a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Bešamel: rozpustime máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme dokud neuvaříme řídkou kaši. Osolíme a okořeníme mletým pepřem a muškátový oříškem.
Vymazanou formu postupně plníme : tenká vrstva bešamelu, lasagne ( nevařené, v tvrdém stavu) špenát, bešamel, ricotta, posypeme nastrouhaným sýrem a lehce osolíme a opepříme., špenát, bešamel, ricotta, nastrouhaný sýr. Nakonec zalijeme trochou mléka, aby lasagne při pečení nezůstali tvrdé a zasypeme zbytkem sýra.

Pečeme v troubě na 180° pod alobalem po půl hodině odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu asi 10 min. (Prikladam foto lasagni)

Hodnocení produktů Nutrifree:

Těstoviny (Pacchero Rigato) jsou dobré, nerozvaří se, ovšem 8-10 minut se nevaří, vařila jsem je asi 15 minut, aby byly al dente.

 

Mouku jsem použila do bešamelu (srovnatelná s Schar mixit nebo Doves Farm bílá směs)
Celkově Nutri Free jedna z lepších značek. Což většinou ty italské jsou.

 

Dalším produktem k testování byla strouhanka: Ta je srovnatelná s klasickou lepkovou, udělá se dozlatova.

 

Celozrnné těstoviny stejné jako již zmíněné těstoviny Pacchero Rigato, chutově dobré (i když ty celozrnné moc nemusím, je znát, ze nejsou bílé, je lepší je nějak ochutit), delší doba vaření než uvedených 8-10 minut.

 

Ještě jednou děkuji za možnost testování.

 

Martina Černá

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip