Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Banánové sušenky

Banánové sušenky

9.4.2017 - AndreaP.

Banán, resp. rostlina banánovník, byl domestikován v jihovýchodní Asii (kde rostou botanické druhy banánovníku) a podle archeologických nálezů to mohlo nejspíše být na území dnešní Papuy-Nové Guineje a to možná již 8000 př. n. l. První písemná zmínka o banánech je v buddhistických textech z let okolo 600 př. n. l. Alexandr Veliký objevil chuť banánu v údolích Indie v roce 327 př. n. l. První známý organizovaný banánový sad se objevil v Číně v roce 200 n. l. V roce 650 islámští dobyvatelé přinesli banán do Palestiny. Arabští kupci rozšířili banány po většině území Afriky. V roce 1502 portugalští kolonisté vybudovali první banánové sady v Karibiku a ve Střední Americe.

Na dnešní recept z banánů potřebujeme :

  • 2 rozmačkané banány
  • 100 g ovesných vloček
  • 160 ml rýžového nápoje Alpro
  • 30 g nasekaných pekanových (vlašských) ořechů

Na dozdobení:

  • čerstvé ovoce
  • Rostlinná alternativa jogurtu Alpro bílá

 

Troubu předehřejeme na 190 °C. Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto necháme 20 minut odpočívat v lednici. Pečící papír lehce potřeme slunečnicovým olejem. Vytvoříme 12 malých hromádek, minimálně 2 cm od sebe. Pečeme 10 - 15 minut. Po vyndání z trouby dozdobíme rostlinnou alternativou jogurtu Alpro bílou a ovocem a ihned podáváme.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Co podniknout s... BAZALKOU

    Vypěstovali jste si doma bazalku? Nebo jste při posledním nákupu tomuto pěkně zelenému keříčku neodolali a přinesli si jej domů? Poradíme vám,...

  • Sýrové minikoláčky

    Koláčky na jedno kousnutí, aneb takové sladké jednohubky ke kávě, ale i ke slavnostní příležitosti či ráno ke snídani. Rychlá příprava, u které...

  • Okurkový smetanový salát

    Venku je vedro k zalknutí, a představa byť jen půlhodina strávená v rozpálené kuchyni nikoho moc neláká. Ideální pro tyto chvíle je proto...

  • Hovězí s mrkví po anglicku

    Vyzkoušejte naší v ariaci na klasický recept z hovězího masa a mrkve. Přejeme dobru chuť! 500 g hovězího masa na dušení 3 střední...

Náš tip