Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Banánové sušenky

Banánové sušenky

9.4.2017 - AndreaP.

Banán, resp. rostlina banánovník, byl domestikován v jihovýchodní Asii (kde rostou botanické druhy banánovníku) a podle archeologických nálezů to mohlo nejspíše být na území dnešní Papuy-Nové Guineje a to možná již 8000 př. n. l. První písemná zmínka o banánech je v buddhistických textech z let okolo 600 př. n. l. Alexandr Veliký objevil chuť banánu v údolích Indie v roce 327 př. n. l. První známý organizovaný banánový sad se objevil v Číně v roce 200 n. l. V roce 650 islámští dobyvatelé přinesli banán do Palestiny. Arabští kupci rozšířili banány po většině území Afriky. V roce 1502 portugalští kolonisté vybudovali první banánové sady v Karibiku a ve Střední Americe.

Na dnešní recept z banánů potřebujeme :

  • 2 rozmačkané banány
  • 100 g ovesných vloček
  • 160 ml rýžového nápoje Alpro
  • 30 g nasekaných pekanových (vlašských) ořechů

Na dozdobení:

  • čerstvé ovoce
  • Rostlinná alternativa jogurtu Alpro bílá

 

Troubu předehřejeme na 190 °C. Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto necháme 20 minut odpočívat v lednici. Pečící papír lehce potřeme slunečnicovým olejem. Vytvoříme 12 malých hromádek, minimálně 2 cm od sebe. Pečeme 10 - 15 minut. Po vyndání z trouby dozdobíme rostlinnou alternativou jogurtu Alpro bílou a ovocem a ihned podáváme.

 

Vaše názory

Vaše názory

Vložit komentář

Další recepty

  • Lednové odlehčené diety

    Většinu z nás během Vánoc a oslav Nového roku neminula hojnost svátečních pochoutek, cukroví a chuťovek. Těmto lákadlům nelze obvykle odolat i...

  • VIDEO : 38 receptů pro inspiraci

    Také se rádi díváte na videa (či pořady) o jídle, kdy chuťové pohárky dostávají zabrat a máte tendenci pokud možno ihned daný pokrm ochutnat? A...

  • Exotické ovoce po celý rok na stole

    Téměř každé období roku má „své“ ovoce, které je s ním jednoznačně spojené. Řekne-li se červen, většině z nás se asi vybaví jahodové opojení....

  • Jáhlová bábovka s rozinkami

    Slovo jáhla je praslovanské, nejasného původu. Přídavné jméno se užívá jáhlový i  jahelný . Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina,...

Náš tip