Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Drbáky

Drbáky

19.3.2017 - AndreaP.

Téměř každou neděli jsme na ně chodívali k babičce. Tu vůni cítím dodnes, i když tady babička už dávno není. Knedlíky se zelím a pečené maso, to je vzpomínka na moje dětství.

 

Potřebujeme :

  • 500 g syrových brambor
  • 500 g vařených ve slupce
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • 80 g sádla se škvarky na maštění

 

 

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a v utěrce dobře vymačkáme. Potom promícháme s vychladlými vařenými prolisovanými brambory, osolíme a ze směsi tvoříme malé kulaté knedlíky, obalujeme v hladké mouce a hned zaváříme do vroucí osolené vody.

Zamícháme, aby se nenalepily na dno a uvaříme.

Uvařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme a mastíme sádlem se škvarky. Doplníme syrovým nebo vařeným kysaným zelím.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip
  • Skvělou péči pro váš chrup – od zubní hygieny až po značkové implantáty - získáte na stomatologickém pracovišti AV dental v Praze.
  • Originální květiny a kytice Frutiko z čerstvého ovoce, čokolády a dortů představují skvělý dárek s objednáním online a doručením po celé ČR!
  • Dodáváme originální parfémy a kosmetiku světových značek Armani, Dior, Chanel, Lacoste velice levně. Skladem máme 75 000 kusů parfémů a kosmetiky.
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • VYVRACÍME 3 MÝTY O HYPERAKTIVNÍM MOČOVÉM MĚCHÝŘI!