Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Drbáky

Drbáky

19.3.2017 - AndreaP.

Téměř každou neděli jsme na ně chodívali k babičce. Tu vůni cítím dodnes, i když tady babička už dávno není. Knedlíky se zelím a pečené maso, to je vzpomínka na moje dětství.

 

Potřebujeme :

  • 500 g syrových brambor
  • 500 g vařených ve slupce
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • 80 g sádla se škvarky na maštění

 

 

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a v utěrce dobře vymačkáme. Potom promícháme s vychladlými vařenými prolisovanými brambory, osolíme a ze směsi tvoříme malé kulaté knedlíky, obalujeme v hladké mouce a hned zaváříme do vroucí osolené vody.

Zamícháme, aby se nenalepily na dno a uvaříme.

Uvařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme a mastíme sádlem se škvarky. Doplníme syrovým nebo vařeným kysaným zelím.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip