Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pikantně šťavnatá kachna

Pikantně šťavnatá kachna

10.3.2017 - AndreaP.

Vynikající tip na blížící se nedělní oběd, tak přesně toto je tato úžasně šťavnatá pikantní kachna.

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 8 stroužků česneku
  • 1 feferonka
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • trochu chilli nebo pálivé papriky
  • 4 lžíce octa
  • 1/2 lžičky práškového cukru
  • 4 lžíce oleje
  • sůl

 

Kachnu očistíme a naporcujeme. Rozetřeme česnek a nadrobno nasekáme feferonku. Přidáme ocet a všechno koření a rozmícháme.

Směsí potřeme kousky kachny a necháme odpočinout aspoň 3-4 hodiny.

Pak rozpálíme olej a vložíme na něj kousky kachny. Osolíme a po chvíli zmírníme plamen, podlejeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Těsně před koncem vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.

Vaše názory

Další recepty

  • Tortillas s kuřecím masem a guacamole

    Exotické avokádo je často bráno za zeleninu, ale jedná se o ovoce, které se až před pár lety začalo objevovat v téměř stálé nabídce. Skvělá...

  • Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Maková buchta s ovocem

    Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

  • Lehký těstovinový salát s tuňákem

    Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

Náš tip