Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pikantně šťavnatá kachna

Pikantně šťavnatá kachna

10.3.2017 - AndreaP.

Vynikající tip na blížící se nedělní oběd, tak přesně toto je tato úžasně šťavnatá pikantní kachna.

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 8 stroužků česneku
  • 1 feferonka
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • trochu chilli nebo pálivé papriky
  • 4 lžíce octa
  • 1/2 lžičky práškového cukru
  • 4 lžíce oleje
  • sůl

 

Kachnu očistíme a naporcujeme. Rozetřeme česnek a nadrobno nasekáme feferonku. Přidáme ocet a všechno koření a rozmícháme.

Směsí potřeme kousky kachny a necháme odpočinout aspoň 3-4 hodiny.

Pak rozpálíme olej a vložíme na něj kousky kachny. Osolíme a po chvíli zmírníme plamen, podlejeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Těsně před koncem vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.

Vaše názory

Další recepty

  • Lehký bramborový salát

    Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré...

  • Sádlové kuličky

    Dnešní recept na cukroví, tzv. sádláče, je přesně ten řadící se do dob našich předků. Potřebujeme : 200 g hladké mouky 150 g...

  • Šuhajdy

    Jedno z nejoblíbenějších nepečných cukroví, které se vyskytuje v nejedné rodině na vánočním stole a mizí nejdříve. Šuhajdy, aneb lahodná...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

Náš tip