Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Skořicová buchta

Skořicová buchta

10.3.2017 - AndreaP.

Znáte to všichni. Dobré vyzkoušené recepty se šíří jako lavina, a to i skrz generace. Jedna kamarádka dá recept druhé kamarádce, ta zase kolegyni v práci, kolegyně své babičce a babička naopak své .... atd. Ať je původ receptu kdekoliv, důležité je, že chutná, a že se šíří mezi lidi dál a dál. A jeden takový dobrý vám dnes přináším. Pro ty, kdo miluje skořici stejně jako já, určitě příjde vhod.

Máte také takový svůj oblíbený recept? Napište mi v komentáři a podělte se o něj.

Na dnešní recept potřebujeme :

Na těsto:

  • 3 celá vajíčka
  • 12 dkg cukru
  • 15 dkg hladké mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 75 ml vlažného mléka
  • 75 ml oleje

Na puding:

  • 1/2 litru mléka
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr

Na posypání:

  • mletá skořice

 

Nejprve si klasicky z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding (kdo zrovna neholduje čokoládovému, určitě může vyměnit za jiný).

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding stylemcik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova.

Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vytáhnutí koláče z trouby ihned povrch touto směsí potřeme.

Necháme chvíli vychladit a poté hustě posypeme skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí, kdy koláč trošku ztuhne. S ohledem na pudink a zakysanou smetanu skladujeme v ledničce.

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která múže být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip