Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Skořicová buchta

Skořicová buchta

10.3.2017 - AndreaP.

Znáte to všichni. Dobré vyzkoušené recepty se šíří jako lavina, a to i skrz generace. Jedna kamarádka dá recept druhé kamarádce, ta zase kolegyni v práci, kolegyně své babičce a babička naopak své .... atd. Ať je původ receptu kdekoliv, důležité je, že chutná, a že se šíří mezi lidi dál a dál. A jeden takový dobrý vám dnes přináším. Pro ty, kdo miluje skořici stejně jako já, určitě příjde vhod.

Máte také takový svůj oblíbený recept? Napište mi v komentáři a podělte se o něj.

Na dnešní recept potřebujeme :

Na těsto:

  • 3 celá vajíčka
  • 12 dkg cukru
  • 15 dkg hladké mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 75 ml vlažného mléka
  • 75 ml oleje

Na puding:

  • 1/2 litru mléka
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr

Na posypání:

  • mletá skořice

 

Nejprve si klasicky z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding (kdo zrovna neholduje čokoládovému, určitě může vyměnit za jiný).

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding stylemcik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova.

Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vytáhnutí koláče z trouby ihned povrch touto směsí potřeme.

Necháme chvíli vychladit a poté hustě posypeme skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí, kdy koláč trošku ztuhne. S ohledem na pudink a zakysanou smetanu skladujeme v ledničce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz