Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Skořicová buchta

Skořicová buchta

10.3.2017 - AndreaP.

Znáte to všichni. Dobré vyzkoušené recepty se šíří jako lavina, a to i skrz generace. Jedna kamarádka dá recept druhé kamarádce, ta zase kolegyni v práci, kolegyně své babičce a babička naopak své .... atd. Ať je původ receptu kdekoliv, důležité je, že chutná, a že se šíří mezi lidi dál a dál. A jeden takový dobrý vám dnes přináším. Pro ty, kdo miluje skořici stejně jako já, určitě příjde vhod.

Máte také takový svůj oblíbený recept? Napište mi v komentáři a podělte se o něj.

Na dnešní recept potřebujeme :

Na těsto:

  • 3 celá vajíčka
  • 12 dkg cukru
  • 15 dkg hladké mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 75 ml vlažného mléka
  • 75 ml oleje

Na puding:

  • 1/2 litru mléka
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr

Na posypání:

  • mletá skořice

 

Nejprve si klasicky z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding (kdo zrovna neholduje čokoládovému, určitě může vyměnit za jiný).

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding stylemcik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova.

Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a po vytáhnutí koláče z trouby ihned povrch touto směsí potřeme.

Necháme chvíli vychladit a poté hustě posypeme skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí, kdy koláč trošku ztuhne. S ohledem na pudink a zakysanou smetanu skladujeme v ledničce.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip