Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí filé 3x jinak

Rybí filé 3x jinak

27.2.2017 - AndreaP.

Dnes vám přinášíme rovnou tři rychlé recepty, kdy v hlavní roli je stále oblíbené rybí filé.

FILÉ V MAJONÉZE :

  • 60 - 800 g filé
  • 50 g másla
  • cibule
  • petrželka
  • sůl a pepř
  • 200 g majonézy
  • 3 lžíce strouhanky

 

Plátky filé osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na máslo do pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí, petrželkou, polijeme majonézou, a pečeme 15 min. Posypeme strouhankou a ještě prudce zapečeme. Podáváme s bramborovou kaší.

 

FILÉ S PÓRKEM :

  • 4 plátky mraženého rybího filé (600g)
  • lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • lžička papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g pórku
  • 1 dl oleje

 

Plátky mraženého rybího filé zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, zaprášíme moukou. Pórek nakrájíme na kolečka, promícháme s utřeným česnekem, osmahneme na oleji, přidáme filé, podlijeme malým množstvím horké vody a 10-15 minut zvolna dusíme.

 

NÁKYP Z FILÉ :

  • 600 g mraženého rybího filé
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 5 dl smetany
  • půl lžičky pepře
  • sůl
  • 2 vejce
  • 5 žloutků
  • 30 g krupice
  • 2 lžíce kečupu
  • lžíce citrónové šťávy
  • olej na smažení

 

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozmícháme ji ve studené smetaně, přivedeme do varu, opepříme, osolíme, odstavíme z ohně a zjemníme dvěma žloutky.

Filé umeleme, promícháme s polovinou omáčky, přidáme celá vejce i zbývající žloutky, krupici, osolíme, masu přendáme do olejem vymaštěné chlebíčkové formy, zabalíme do alobalu a zvolna asi 60 minut zapékáme.

Hotový nákyp vyklopíme, polijeme zbylou omáčkou a zakapeme kečupem i citrónovou šťávou.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která múže být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip