Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuřecí rolky z čínského zelí

Kuřecí rolky z čínského zelí

12.2.2017 - AndreaP.

Čínské zelí pochází z východní Asie, jedná se o významnou zeleninu v jižní a střední Číně a v Japonsku. Existuje značně velké množství různých typů a forem, které se liší nejen vzhledem a velikostí, ale i hospodářskými vlastnostmi a využitím.

Dnes tuto skvělou zeleninu použijeme na přípravu rolek z kuřecího masa.

Potřebujeme :

  • 4 listy čínského zelí
  • 200 g kuřecích řízků
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 malá karotka
  • 1 list kapusty
  • 3 žampiony
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce vařené rýže
  • 1 lžíce sezamu
  • chilli
  • zázvor
  • mletý pepř
  • sůl

 

Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky stejně jako cibuli, karotku, kapustu a žampiony. Na oleji prudce opečeme kuřecí kostky ze všech stran, přidáme zeleninu a houby a opékáme. Přidáme rybí omáčku a koření, zakápneme trochou vody, osolíme a zamícháme rýži.

Mezitím spaříme ve vroucí vodě čínské zelí. Naplníme je nádivkou, zabalíme a sepneme.

Rolky opečeme ze všech stran na oleji, přidáme sezam, osmahneme, podlijeme trošku vodou a krátce dusíme pod pokličkou.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip