Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zálesácká pivní žebra

Zálesácká pivní žebra

5.2.2017 - redakce Babinet.cz

Pečeným hovězím žebírkům dodá chuťovou tečku pivo. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso.

  • 6 kusů hovězích žeber
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 150 g celeru
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml piva Litovel Premium
  • 200 ml červeného stolního vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 dcl oleje
  • 150 g rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • Koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu
  • Jarní cibulka na ozdobu

V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu. Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů. Po upečení servírujeme s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.

 

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip