Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Hermelínový salát bez majonézy

Hermelínový salát bez majonézy

27.1.2017 - AndreaP.

Miluji hermelín snad v jakékoliv úpravě. A takový hermelínový salát, který navíc neplave v majonéze, to je správná třešnička na dortu (pochopitelně nic proti majonéze nemám, jen v době lednového shazování povánočních kil to není ta správná volba).

Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy.

Potřebujeme :

  • 2 hermelíny
  • 2 malé sladkokyselé okurky
  • 1 střední cibule
  • 4 plátky šunky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

 

Vidličkou rozmačkáme hermelíny, promícháme s olejem, na drobné kostičky nakrájenou šunkou, cibulí a okurkami. Podáváme vychlazené.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz