Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Polévka Pucík

Polévka Pucík

7.1.2017 - AndreaP.

Tato polévka je specialitou regionu Jižní Čechy. Příprava i samotné vaření je velmi rychlé, tudíž za chvíli je lahodná polévka na stole. Je vděčnou připomínkou teplejších dní. Nejen, že zahřeje, ale navíc krásně provoní byt houbami a dobromyslí. A aby byla pořádně vydatná, nesmějí v ní chybět domácí nočky!


Potřebujeme :

  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 lžíce oleje
  • 150 ml smetany
  • 1 vejce
  • 3-4 lžíce hrubé mouky
  • hrst sušených hříbků
  • sůl
  • dobromysl
  • petrželka



V hrnci rozpálíme tuk a osmahneme na něm očištěnou, omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Zalijeme vodou, přidáme sušené hříbky, osolíme a povaříme.

Z vejce a hrubé mouky připravíme husté těsto. Pomocí malé lžičky tvoříme malé nočky a vkládáme je do vařící polévky.

Jakmile nočky vyplavou, přilijeme smetanu, okořeníme dobromyslí, případně ještě dosolíme a krátce povaříme.

Polévku podáváme horkou a ozdobenou najemno nakrájenou petrželkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip