Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  Štědrovečerní filmový tip – The Rum Diary/Rumový deník (2011)

Štědrovečerní filmový tip – The Rum Diary/Rumový deník (2011)

21.12.2016 - redakce Babinet.cz

Příběh, odehrávající se v šedesátých letech ve slunném Portoriku vypráví o životě extrovertního novináře Paula Kempa (Johnny Depp), který pracuje v krachujícím karibském plátku. Paul se snaží ze všech sil nakopnout svou kariéru, ale jeho nejlepší přítel je láhev rumu.

Věděli jste, že:

  • Film, který se postupně točil téměř 10 let, produkovala jako vůbec první Deppova vlastní produkční společnost.
  • Celý film byl natočen jen díky iniciativě Deppa, který rukopis úplnou náhodou objevil doma u režiséra Thompsona, se kterým spolupracoval na jiném filmu a který ho přesvědčil, aby Rumový deník vydal.
  • Johnny se při natáčení seznámil s herečkou Amber Heard, kvůli které po 14 letech opustil svou partnerku Vanessu Paradise.
  • Po natáčení začal s Amber dokonce plánovat svatbu. Ani tento vztah však nevydržel, jelikož se za pozornosti bulvárních médií rozvádí.

Jak se vyvine příběh novináře, který svádí souboj s alkoholismem, chtíčem i láskou se můžete podívat na televizní stanici AMC už v sobotu 24. prosince ve 20:30 hod.

Foto: Amber Heard a Johny Depp, zdroj: Shutterstock.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz