Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Letní saláty

Letní saláty

2.7.2018 - AndreaP.

Všichni dobře víme, jak důležitá je dostatečná konzumace zeleniny. Pojďme si tedy společně připravit dva letní saláty.

Letní salát

Použité suroviny

  • 1/4 salát ledový
  • 1/2 mrkev
  • kousek šunky
  • 1/2 hrnku Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
  • 2 lžičky ocet
  • na dochucení sůl, koření provensálské
  • 5 ořechy vlašské

Listy ledového salátu nasekáme na kousky a omyjeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme. Vše smícháme dohromady a poté zalijeme kefírem. Dochutíme octem, solí a případně provensálským kořením. Nakonec přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy. Salát necháme před podáváním chvíli odležet v lednici, aby se chutě prolnuly.

Celerový salát

Použité suroviny

  • 1 ks celeru
  • 1 ks listového špenátu
  • tymián nebo jiná letní bylinka ze zahrádky
  • Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí

 


Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špenát důkladně omyjeme, nakrájíme na co nejdrobnější kousky a přidáme k celeru. Na dochucení přidáme tymián či jinou bylinku dle vlastního výběru a salát tak ochutíme. Vše zalijeme kefírovým mlékem. Sůl není potřeba.

 

Dobrou chuť Vám přeje Mlékárna Valašské Meziříčí.

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip