Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Consomé

Consomé

24.9.2018 - AndreaP.

Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do minulého století k receptům našich předků. Otevřela jsem úžasnou truhlici plnou pokladů s názvem Stolečku prostři se z roku 1947 a tam na mě vykoukl mimo jiné i tento netradiční recept, který mě zaujal. A protože je zítra neděle, a v mnoha domácnostech se dělá vývar (ano, u nás bude rovněž), tak tady je recept na zavářku do polévky, která lahodí oku. Uznejte sami, však nemusí být pokaždé jen knedlíčky či nudle :-)

Potřebujeme :

  • 1/4 l slané mastné polévky
  • 2 vejce
  • tuk na formu

 

Do prochladlé polévky (hotového čirého vývaru) přidáme vejce, rozmícháme je a směs vlijeme do vymazané formy, kterou postavíme do vodní lázně a consomé necháme ztuhnout. Hotové krájíme na čtverečky. Vkládáme do horké hovězí polévky.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz