Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  HIT - zdravá ovesná kaše bez vaření

HIT - zdravá ovesná kaše bez vaření

24.9.2018 - AndreaP.

Její výhodou je to, že se nemusí vařit. Prostě si jen večer vše nasypete do skleničky (třeba malé zavařovací), a ráno máte snídani či svačinku do práce a nebo dětem do školy hotovou. Prostě ideál. O tom, kolik uděláte takovým jídlem pro své zdraví, jistě netřeba dlouho psát. Na internetu tento recept zcela jistě najdete v mnoha podobách, prostě je to tak, lidé začínají dbát na to, co jí a je to tak správně. Pojďme se tedy inspirovat a takovou zdravou snídani, kterou můžeme jíst opravdu celoročně a vlastně pokaždé jinak, dle toho, jaké přísady zvolíme, si připravit.

Potřebujeme (na 1 porci)

  • 1 zavařovací skleničku o objemu cca 3 dcl, případně zavírací plastovou krabičku

Základ :

  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 4 lžíce mléka
  • 5-6 lžic jogurtu
  • 1 lžičku semínek CHIA (nemusí být)
  • na oslazení med, cukr, sladidlo či sirup

Přísady :

  • ovoce dle chuti (banán, jablka, mandarinky, maliny, jahody, mango, prostě jakékoliv ovoce)
  • kakao
  • ořechy
  • skořice
  • čokoláda
  • marmeláda
  • semínka
  • rozinky .... atd.

 

Vezmeme zavařovací sklenici a do ní postupně vsypeme vše ze základu (vločky, mléko, jogurt, sladkou složku a případně CHIA semínka). Zavřeme a vše řádně protřepeme, promícháme.

Poté dle chuti a momentální dostupnosti přidáme cokoliv z přísad, buď ovoce, nebo oříšky, čokoládu, marmeládu, případně mix.

Dáme do ledničky odležet. Vločky během té doby nasají tekutiny a krásně změknou a veškeré chutě se prolnou. Dobrou chuť :-)

 

(Zdroj fotografií - theyummylife.comdomesticate-me.com)

 

Vaše názory

Další recepty

  • Štrůdl z piva

    Blíží se víkend, který už bude tentokráte stříbrný, čeká nás totiž třetí adventní neděle. Pečení cukroví je v plném proudu a asi většina z nás...

  • Kremrole s jablečným sněhem

    Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek , má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je...

  • Kuchařky, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

    Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví,...

  • Marokánky

    Maro kánky Petra Novotného, tak by se dal nazvat dnešní recept. Ať je ale původním autorem kdokoliv, jisté je jen to, že chutnat budou vždy a...

Náš tip