Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Uzlíky s překvapením

Uzlíky s překvapením

30.12.2015 - AndreaP.

Mám ráda netypické recepty, a toto je, ač se to na první pohled nezdá, jeden z nich. Uzlíky (šátečky) jako takové jsou pochopitelně známé, co mě zaujalo na těchto, je jejich příprava smažením a hlavně celé vejce uvnitř. Umíte si představit tu nádheru, to překvapení, po rozkrojení? Dost řečí, pojďte do toho se mnou.

Potřebujeme :

  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic vody
  • sůl
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 4 vejce
  • olej na smažení

 

Z mouky, oleje, vody a soli vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a rozdělíme na čtyři stejné čtverce.

Na každý čtverec dáme stejný díl strouhaného sýra, uprostřed sýra uděláme důlek, do kterého rozklepneme syrové vejce a osolíme. Rohy čtverců dobře spojíme a stiskneme, aby se nám vytvořil uzlíček. Uzlíčky vkládáme do horkého oleje spojenou stranou dolů.

Usmažíme je po obou stranách a necháme na ubrousku okapat. Při správném postupu uzlíčky nabudou na hladké straně. Podáváme je horké.

Náš tip : těsto jako takové je neutrální chuti, tudíž se nemusíme bát experimentovat s náplněmi a postupně zkoušet jak slanou (přidáním různé jemně nasekané zeleniny, uzeniny a podobně), tak i sladkou verzi (co třeba úplně obyčejný kousek jablíčka místo vejce?).

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz