Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Dýňový tataráček

Dýňový tataráček

31.10.2018 - AndreaP.

Story: Mé studentské vegetariánské sklony přiměly o jedné silvestrovské veselici kamarády k podlé fintě a na talíři s topinkou mi přistála "jenom taková zeleninová pomazánka". Zavčas jsem však stačila odhalit pravý tatarák. Tenkrát nemohli tušit, že mě i po mnoha letech přivedou na výborný nápad. Tak tady máte tu zeleninovou pomazánku, přátelé!

 

na 4 topinky

příprava asi 20 min

 

  • 300 g oloupané dýně bez semínek
  • 1 malá cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • sůl
  • pepř

 

Dýni nakrájejte na kostky a poduste asi 10 minut doměkka se 100 ml vody. Přebytečnou vodu slijte a dýni rozmixujte.

K dýňovému pyré přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici a worchesterovou omáčku.

Osolte a opepřete dle chuti. Natírejte na topinky.

Dobrou chuť!

Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si dýně", více informací na www.zapalena-kucharka.cz

Vaše názory

Vaše názory

Vložit komentář

Další recepty

  • Lednové odlehčené diety

    Většinu z nás během Vánoc a oslav Nového roku neminula hojnost svátečních pochoutek, cukroví a chuťovek. Těmto lákadlům nelze obvykle odolat i...

  • VIDEO : 38 receptů pro inspiraci

    Také se rádi díváte na videa (či pořady) o jídle, kdy chuťové pohárky dostávají zabrat a máte tendenci pokud možno ihned daný pokrm ochutnat? A...

  • Exotické ovoce po celý rok na stole

    Téměř každé období roku má „své“ ovoce, které je s ním jednoznačně spojené. Řekne-li se červen, většině z nás se asi vybaví jahodové opojení....

  • Jáhlová bábovka s rozinkami

    Slovo jáhla je praslovanské, nejasného původu. Přídavné jméno se užívá jáhlový i  jahelný . Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina,...

Náš tip