Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Dýňový tataráček

Dýňový tataráček

31.10.2018 - AndreaP.

Story: Mé studentské vegetariánské sklony přiměly o jedné silvestrovské veselici kamarády k podlé fintě a na talíři s topinkou mi přistála "jenom taková zeleninová pomazánka". Zavčas jsem však stačila odhalit pravý tatarák. Tenkrát nemohli tušit, že mě i po mnoha letech přivedou na výborný nápad. Tak tady máte tu zeleninovou pomazánku, přátelé!

 

na 4 topinky

příprava asi 20 min

 

  • 300 g oloupané dýně bez semínek
  • 1 malá cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • sůl
  • pepř

 

Dýni nakrájejte na kostky a poduste asi 10 minut doměkka se 100 ml vody. Přebytečnou vodu slijte a dýni rozmixujte.

K dýňovému pyré přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici a worchesterovou omáčku.

Osolte a opepřete dle chuti. Natírejte na topinky.

Dobrou chuť!

Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si dýně", více informací na www.zapalena-kucharka.cz

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip