Vaječný koňak bezlepkový
5 čerstvých žloutků, 200 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 1 l mléka, 2 vanilkové pudingy Dr. Oetker, 1 slazené kondenzované mléko, 0,50 až 0,75 l pravého Rumu
Žloutky, mletý cukr a vanilkový cukr ušleháme do husté pěny. Z mléka a pudingového prášku uvaříme pudingl Pak smícháme slazené mléko se žloutkovou pěnou, pudingem a Rumem. Dobře promícháme a přecedíme do lahví.
Poznámka autorky: Vaječný koňak uchovávejte v ledničce.
Recepty pro bezlepkovou dietu včetně možnosti objednat si některé suroviny najdete na stránkách Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou dietu www.bezlepkovadieta.cz
Ještě jste o celiakii neslyšeli? Přečtěte si, co znamená bezlepková dieta.
Další recepty
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)