Babinet.cz  /  Recepty  /  Staročeský jáhelník

Staročeský jáhelník

29.9.2006 - Redakce Babinet
  • 250 g jáhel
  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 200 g sušených švestek
  • kůra nastrouhaná z 1 citronu
  • 100 g másla
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 špetky soli
Švestky namočíme na hodinu do horké vody, scedíme a vypeckujeme. Jáhly spaříme několikrát horkou vodou a uvaříme v osoleném mléce na kaši. Do vychladlé kaše zamícháme 2 žloutky, cukr, citronovou kůru a sníh z bílků. Promícháme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Poklademe švestkami, zalijeme na povrchu smetanou s rozmíchaným vejcem, polijeme zbytkem rozpuštěného másla a dáme zapéct do trouby na 20 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz