Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

22.6.2018 - AndreaP.

Suroviny pro 4 osoby na steaky

  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1 svazek tymiánu
  • 2 lžičky hrubě drceného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 hovězí steaky à 200 g
  • Sůl

Na dip

  • 250 g cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá zelená čili paprika
  • 1 střik vermutu, např. Noilly Prat
  • 100 ml Cumberlandské omáčky
  • 75 g sušených Cranberries, amerických brusinek
  • Sůl, pepř

    1. Bylinky operte a nahrubo nasekejte. V mělké misce je smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Steaky vložte do marinády a z obou stran ji vetřete do masa. V zakryté misce uložte přes noc do lednice.

    2. Na dip oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli. Rozpalte olej a cibuli na něm 8 – 10 minut poduste. Očistěte a opláchněte čili papričku a nakrájejte ji najemno. Přidejte ji k cibuli a krátce poduste. Poté zalijte střikem vermutu. Vmíchejte Cumberlandskou omáčku. Přidejte nahrubo nasekané americké brusinky. Trochu osolte a opepřete.

    3. Steaky vyjměte z marinády a osušte. Grilujte na horkém grilu s dřevěným uhlím po obou stranách cca 5 minut. Hotové steaky posolte a podávejte společně s cibulovo-brusinkovým dipem.

    Doba přípravy Cca 30 minut + doba marinování
    Nutriční hodnota jedné porce Energie: 457 kcal / 1916 kJ Bílkoviny: 45,8 g Tuky: 16,8 g Sacharidy: 31 g

Vaše názory

Další recepty

  • Hrášek má zelenou! Vyzkoušejte zajímavé recepty!

    Kdo by neznal výrazně zelené kuličky hrášku. Na zahrádkách budou brzy dozrávat první lusky a narazíte na ně i v obchodech. Čerstvý, mladý...

  • Grilovaná zelenina a česnekový dip

    Grilování patří k létu, a proto každý rok netrpělivě vyhlížíme sluneční paprsky, abychom mohli rozpálit grily a v poklidu usednout k té...

  • Cuketové recepty

    Cukety jsou spojeny s létem. Není jich nikdy dost. Není to ale až tak dávno, co cukety byly relativně neznámé, v dnešní době jsou už zcela...

  • Rajčatové rizoto

    Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo,...

Náš tip