Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

22.6.2018 - AndreaP.

Suroviny pro 4 osoby na steaky

  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1 svazek tymiánu
  • 2 lžičky hrubě drceného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 hovězí steaky à 200 g
  • Sůl

Na dip

  • 250 g cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá zelená čili paprika
  • 1 střik vermutu, např. Noilly Prat
  • 100 ml Cumberlandské omáčky
  • 75 g sušených Cranberries, amerických brusinek
  • Sůl, pepř

    1. Bylinky operte a nahrubo nasekejte. V mělké misce je smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Steaky vložte do marinády a z obou stran ji vetřete do masa. V zakryté misce uložte přes noc do lednice.

    2. Na dip oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli. Rozpalte olej a cibuli na něm 8 – 10 minut poduste. Očistěte a opláchněte čili papričku a nakrájejte ji najemno. Přidejte ji k cibuli a krátce poduste. Poté zalijte střikem vermutu. Vmíchejte Cumberlandskou omáčku. Přidejte nahrubo nasekané americké brusinky. Trochu osolte a opepřete.

    3. Steaky vyjměte z marinády a osušte. Grilujte na horkém grilu s dřevěným uhlím po obou stranách cca 5 minut. Hotové steaky posolte a podávejte společně s cibulovo-brusinkovým dipem.

    Doba přípravy Cca 30 minut + doba marinování
    Nutriční hodnota jedné porce Energie: 457 kcal / 1916 kJ Bílkoviny: 45,8 g Tuky: 16,8 g Sacharidy: 31 g

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip