Babinet.cz  /  Recepty  /  Slovenské langoše

Slovenské langoše

16.2.2007 - Redakce Babinet
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 lžíce oleje
  • 500 ml teplého mléka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 40 g droždí
  • špetka cukru
  • sůl
Z droždí, špetky cukru a trochy mléka si připravíme kvásek. Do mouky zamícháme sůl a sodu, přidáme teplé mléko, jogurt, olej, kvásek a vypracujeme těsto. Větší igelitový sáček vymažeme uvnitř olejem, těsto do něj vložíme a dáme do lednice. Z těsta můžeme 2 - 3 dny odebírat vždy potřebný kus. Rukou od oleje utvoříme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Při smažení langoše propichujeme vidličkou. Podávat můžeme s utřeným česnekem, kečupem, tatarkou nebou se strouhaným sýrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz