Babinet.cz  /  Recepty  /  Pošírované kuřecí maso

Pošírované kuřecí maso

24.2.2007 - Redakce Babinet
  • 2 větší kuřecí prsa
  • kůra z půlky dobře umytého citrónu
  • 1 kolečko citrónu
  • 4 sušené limetkové listy
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1/2 lžičky soli
Citrónovou trávu přepůlíme a obě části podél rozřízneme na čtvrtiny. Společně s ostatními ingrediencemi kromě masa je vložíme do hrnce, zalijeme jedním a půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Maso omyjeme, osušíme a podélně překrojíme na tři nebo čtyři kousky. Jakmile voda vře, ztlumíme plamen a vložíme do ní všechno maso najednou. Hrnec nepřikrýváme a vodu udržujeme těsně pod bodem varu, neměla by však vůbec začít vřít. Takto maso táhneme půl hodiny. Maso vyndáme a podáváme s omáčkou podle chuti a s lehkou přílohou. Vývar z masa scedíme a uschováme k pozdějšímu použití, v mém případě čeká na uplatnění v krémovém italském rizotu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz