Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

14.11.2006 - Redakce Babinet
  • 2 kg kachny
  • 600 g jablek
  • 30 g cukru
  • 50 g rozinek
  • sůl
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína

Dobře vypranou kachnu osolíme, dáme péci, jablka oloupáme, jádřince odstraníme. Nakrájená jablka dáme dusit na zkaramelizovaný cukr s máslem, po opečení zastříkneme bílým vínem.
Udušená jablka dáme na porci vykostěné kachny. Šťávu z jablek vyvaříme dohusta, přidáme rozinky a přelijeme jí jablka. Podáváme s rýží. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna na boloňský způsob
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz